Kako postati majstor dobrog stila u svakoj situaciji

Elegancija i dobar stil su kategorije iznad prolaznih i promjenjivih modnih trendova. Upravo su one prave smeernice za savremenog gentlemana sa stavom koji se spretno snalazi u raznim životnim situacijama te odgovarajućim odabirom muskog odela salje pravu poruku. Naime, način na koji se oblacimo itekako priča priču o nama jer i to je važan sastavni deo neverbalne komunikacije.

U nastavku pročitajte kako znalački uskladiti svoj način oblacenja sa stvarnim životnim situacijama te kako ostaviti najbolji mogući utisak uz pravilan odabir odela.

Šta obuci za posao

Naravno da su u poslovnim prilikama vaši najjači aduti spretno žongliranje međuljudskim odnosima, stručnost i šarm, no odelo koje vam stvarno dobro stoji itekako će doprineti  izvrsnom opstem utisku.

Kada bismo morali odabrati samo jedan 100% siguran favorit “za posao”, to bi svakako bilo elegantno strukirano teget odelo. Druga, jednako provereno  dobra kombinacija je  svetlo plavo letnje odelo. Za muškarce koji se žele odvažiti izvan okvira sigurnosti sive i crne boje muskog odela.

U svakom slučaju, važno je da odelo bude udobno i otporno na gužvanje ( 100% vuna ) kako bi njegova forma ostala postojana tokom dugotrajnih sastanaka i učestalih poslovnih putovanja. Najbolja poslovna muska odela skrojena su od kvalitetne prirodne tkanine kao što su ona s oznakom Super 100’s i Super 120’s  Super 160 s što označava izdržljiv i robustan materijal od čiste  vune.

Također, ništa ne može pokvariti utisak kao odelo koje nije prilagođeno stasu, tako da obavezno obratite pažnju na odgovarajući model te odaberite jednu od opcija: regular, slim ili comfort ili odela za punije.

Odabir muske košulje, sledeci je korak prema savršenom stylingu “za posao”. Uz ranije spomenute opcije modela odela, najbolje pristaje klasična i uvek elegantna bela ili plava košulja. Za kompletan utisak još samo nedostaje kravata. Idealna kravata za posao je ona koja bojom diskretno prati nijansu odela ili ako ste raspoloženi za eksperimentiranje, zavezite kravatu u omiljenoj, veseloj boji.

I posljednje, ali ne i najmanje važno, cipele trebaju biti savršeno uredne, uglancane  i to crne ili smeđe boje.

I to je to. Sada ste doslovce od glave do pete spremni za svakodnevne poslovne izazove, te puni samopouzdanja koje nekako spontano dolazi kada nosimo kvalitetno odelo  koje nam stvarno dobro stoji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *