Muški smoking

Vrhunac elegancije! Situacije kada ste u prilici da obučete muški smoking  mogu se izbrojati na prstima jedne ruke. Kvalitetan smoking će Vam trebati za formalniju proslavu, svadbu, maturu ili odlazak u pozoriste, a sve češće ga viđamo i po klubovima. Prisetite se samo koliko puta ste dobili pozivnicu za neki događaj na kojoj je stajalo navedeno da su muška odela i crna muška kravata neophodni( dress code ). Zato je važno tada imati na umu da se muški smoking mora nositi po određenim pravilima oblačenja.

odijele, odijela za dijecu, cijene, cijena, beograd
svecana odela za decake, decu, decije, cene, cena, beograd

Kako odabrati smoking odelo

Pošto je kupovina smokinga investicija u nesvakidašnji odevni komad, odlučite se za klasičan, jednostavni i elegatni crni muški smoking. Kada je u pitanju boja, savetujemo da umesto crnog muškog smokinga, kupite tamno plavi sako sa jednim dugmetom i crnim, satenskim špicastim reverima i uskim džepovima sa tamno plavim elegantnim smoking pantalonama na ivicu. Tamno plava boja je pomalo zapostavljena, a odlična alternativa crnoj boji, koja apsorbuje malo više svetla i zato izgleda bogatije i pod prirodnim i veštačkim svetlom, dajući vam sofisticirani i prefinjeni izgled.

Veoma je važno da Vam smoking odelo savršeno pristaje, što znači da se osećate prijatno u njemu, da prati linije vašeg tela, ali da nikako ne bude previše uzak.

Odabir muške košulje uz smoking odelo može biti prilično težak izazov.  U ovom tekstu ukazaćemo Vam na pravila i dati uputstva za odabir prave košulje za smoking, ali i pojasa, muških cipela i ostalih modnih aksesoara. Evo na šta bi trebalo da obratite pažnju…

odelo, odela, muska, za, svadbu, svadbe
muska odela za svadbu, odela za maturu, muska svecana odela

Muski smoking i kosulja za smoking

Ako želite da ostanete u domenu klasičnog stila, odaberite belu večernju košulju sa slomljenom kragnom. Muška košulja za smoking mora biti bela, pamučna ili lanena. Dugmad mogu biti u potpunosti pokrivena, ili ukoliko se pak vide, trebalo bi da budu mala i crna. Manžetne su duple, pričvršćene dugmićima sa zlatnim, srebrnim ili crnim ukrasnim kamenom. Na prednjem delu muške košulje može biti falti ili malih preklopa preko dugmadi. U Severnoj Americi uz smoking se nosi košulja sa klasičnom kragnom, dok se u Evopi radije uz smoking kombinuje podignuta kragna ili košulja sa slomljenom kragnom, naravno ukombinovana sa crnom satenskom leptir mašnom.

muski, crni, smoking, smokinzi, cena, cene, prodaja, beograd, online
crni muski smoking, crno svecano odelo, odelo za svadbu, odela za svadbe

Muški smoking i pantalone

Pantalone su uvek crne, čak i u slučajevima kada je sako druge boje. Prepoznatljivost ovih pantalona je tanka satenska crna linija koja se prišiva duž celog bočnog dela nogavice, preko samih šavova. Ovakve pantalone nose se bez manžetni, a mogu biti pričvršćene uz pomoć muških tregera za pantalone, dok danas i elegantan muški kaiš za odela dolazi u obzir

smoking, odelo, odela, crni, sivi
muska odela za svadbu, svadbe, svecana odela

Smoking i pojas

Široki pojas za struk često se nosi uz muški smoking. Napravljen je od crnog satenskog materijala koji se vezuje oko struka i najčešće ima ukrasne falte na prednjem delu. Boja i materijal moraju se uklopiti sa muškom leptir mašnom. Druga mogućnost jeste prsluk za odelo( odela sa prslukom), izrađen od sličnog materijala kao i ostatak odevne kombinacije. U svakom slučaju, ni pojas ni prsluk nisu obavezni.

smoking, smokinzi, za vencanje, svadbu, svadbe, cena, prodaja
crni smoking, smoking odela, smoking za svadbu, smoking za maturu

Smoking odelo – cipele za smoking i drugi modni dodaci

Najelegantnije muške cipele za smoking koje biste mogli da nosite uz smoking odelo, napravljene su od crne kože sa satenskim pertlama ili mašnom, ali se često koriste i one od brušene crne kože. Svakako, najvažnije je držati se jednostavnosti i izbegavati  muške cipele upadljivog dizajna. Ako želite da ostanete verni formi smokinga, odlučite se za klasične crne lakovane cipele sa blagim špicom.Takođe, uvek bi trebalo obuvati cipele na crne čarape.

Muški smoking se tradicionalno nosi sa leptir mašnom, ali nije strašno ni ako se odlučite za kravatu. Ako kupujete leptir mašnu, vodite računa da je širina mašne slična širini revera i kragne. Kad su u pitanju aksesoari, imate malo više slobode. Možete dodati crni pojas ili tregere, a možete i da eksperimentišete sa džepnom maramicom ili cvetom na reveru. Bela maramica često se nosi uz sako, a najbolji način za njeno nošenje je kada je naizgled neobavezno smestimo u mali džep na prednjem delu sakoa ili je savijemo tako da iznad džepa formira tri vrha ili ivice koje vire iz njega.

musko, odelo, odela, za, svadbu, svadbe
muska odela, odela za svadbu, svadbe

Stigli smo i do sakoa  od smokinga koji najčešće ima samo jedno  dugme za kopčanje, ali postoje i verzije sa duplim kopčanjem. Reveri su blago kružnog ili špicastog oblika, i kao i dugmad prekrivena su crnim satenom. Iako se u prošlosti smoking sakoi nosili u različitim bojama, danas se najčešće šiju i nose u crnoj ili tamno plavoj boji. Izuzetak je  muški sako bele boje, dozvoljen za letnje manifestacije.  Zbog toga što se smoking najčešće nosi u prilično toplim i prijatnim sredinama, materijali od kojih se šiju su izuzetno lagani i tanki.

Da li ste ikada pomislili da postoji toliko mnogo stvari koje treba znati o smokingu? Sada je na svakome da napravite pravi odabir i kombinaciju za svoj jedinstveni muški smoking.

Izvor www.muske-kosulje.com